Debatt
Nooshi Dadgostar

Nooshi: Nedskärningar slår hårt mot Östergötland

Brist på personal och resurser har bidragit till en nedåtgående spiral och med regeringens och SD:s nedskärningar är situationen nu akut för sjukvården. Vi hade inte behövt hamna här, skriver Nooshi Dadgostar, partiledare (V) och Emil Broberg (V).

Under måndagen kommer vi besöka den kirurgiska akutavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping för att träffa patienter och personal för att få en inblick i läget för vården i Östergötland.

Enligt Sveriges kommuner och Regioner (SKR) saknas mer än 20 miljarder kronor till sjukvården. Regeringens tillskott om endast 6 miljarder kronor blir då som att sätta plåster på ett benbrott. Konsekvenserna av detta är stora varsel och omfattande nedskärningar där Östergötland är en av de regioner som drabbats hårt.

SKR:s prognos är att sjukvården behöver fler anställda de kommande sju åren. I hela landet handlar det om 85 000 personer vilket motsvarar nästan 5000 i Östergötland. Att i detta läge varsla personal är inte bara en katastrof för vårdens tillgänglighet och kvalitet utan fördjupar också problemen på lång sikt. Vården kommer behöva all personal som den kan få.

Fortsätt läsa på: https://corren.se/debatt/artikel/dadgostar-v-nedskarningar-slar-hart-mot-ostergotland/jp45576j

Dela den här sidan:

Kopiera länk