Debatt
En dyster Jessica Eek iklädd sjuksvårdskläder i ett väntrum på sjukhset

Kasta inte bort värdefull kompetens i sjukvården

När M+SD-styret nu varslar 900 personer så är det ett stort misstag. Det är personal som vi behöver i dag och framför allt personal som vi kommer att behöva i framtiden. Det råder ingen arbetsbrist i sjukvården. Däremot akut personalbrist, skriver Jessica Eek (V) och Malin Östh (V).

Malin Östh, Vänsterpartiet

Det råder ingen tvekan om att Region Östergötland har ekonomiska problem. Men är lösningen på detta att östgötarna ska betala med sämre sjukvård som kommer leda till ökat lidande och risk för ökad dödlighet? Är lösningen att avskeda kompetent vårdpersonal som vi har ett stort behov av? Nej. Från Vänsterpartiet vill vi se helt andra lösningar.

Alla prognoser för sjukvården visar på stora behov av att rekrytera personal de kommande åren. Alla är överens om att detta är vårdens största utmaning. Den personal som nu varslats behövs, både i dag och framöver. Regionens undersköterskor arbetade förra året övertid motsvarande 75 heltider. Att i ett sådant läge lägga ett stort varsel på just undersköterskegruppen är en ekvation som inte går ihop.

Fortsätt läsa på: https://corren.se/debatt/artikel/kasta-inte-bort-vardefull-kompetens-i-sjukvarden/jp47z66j

Dela den här sidan:

Kopiera länk