Debatt
Vänsterpartiets Gruppledare Emil Broberg med armarna i kors framför en sjukhusbädd

Ledningen verkar leva i en annan värld

När frukt och fika dras in för att spara hundralappar så kan ledningen utan att tveka säga att några miljoner inte gör så stor skillnad, skriver Emil Broberg, gruppledare Vänsterpartiet.

 

Svar på artikel: Regionen betalar miljoner för vård som aldrig utförts

Regionens ekonomi är mycket ansträngd. Alla verksamheter har fått order att dra åt svångremmen maximalt. Det har införts anställningsstopp och varsel ligger runt hörnet. Fika och frukt dras in vid utbildningar. Kvalificerad vårdpersonal uppmanas att själva städa vårdsalar för att spara pengar.När alla vrider och vänder på pengarna så verkar den politiska ledningen leva i en annan värld. När regionen nu tvingas betala 3,5 miljoner till Capio för vård som aldrig kunnat utföras så säger moderaternas Fredrik Sjöstrand till Corren att dessa 3,5 miljoner inte har någon särskilt stor påverkan på regionens ekonomi.

Så när frukt och fika dras in för att spara hundralappar så kan ledningen utan att tveka säga att några miljoner inte gör så stor skillnad. Det är uppenbart att om alla tänker som moderaterna i toppen så kommer vi aldrig få ordning på vare sig ekonomi, arbetsmiljö eller vårdkvalitet i regionen.

Emil Broberg, gruppledare Vänsterpartiet

Dela den här sidan:

Kopiera länk