Distrikt

Schema för Östgötadagen

Plats: Marieborgs folkhögskola och konferens

Ida Gabrielsson

14.00-15.00 – Lokal: Karl-Herman

Vänsterpartiets vice partiordförande och ekonomisk politisk talesperson kommer till Östergötland för att berätta om partiets väg framåt mot valet 2026. Ida är idag vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet och har suttit i Finansutskottet sedan hon valdes in i riksdagen. Hon förhandlade under föregående mandatperiod fram den historiska höjningen av garantipension och förbättringarna av sjukförsäkringen.

Hanna Gedin

15.00-16.00  – Lokal: Samlingssalen

Hanna Gedin blev i våras vald till andranamn på Vänsterpartiets EU-lista 2024. Hanna arbetar för vänstern i EU-parlamentet och har tidigare varit biträdande partisekreterare Hon är även utbildad i EU-rätt och vet hur vi kan påverka denna koloss i en mer progressiv riktning.
Hanna kommer att avsluta dagen i en gemensam samling för alla deltagare.

Sara Delshad

14.00-15.00  – Lokal: Insikten

Skribent, talare och författare till den prisbelönta boken ”Muslimsk feminist, javisst!” och grundare till organisationen ”Muslimska feminister”. Representation av slöjbärande kvinnor och muslimska kvinnors rätt att företräda sig själva som individer är Muslimska feministers vision samt mission. Genom folkbildning och opinionsbildning hoppas grundaren Sarah Delshad på en större medvetenhet för muslimska kvinnors rättigheter och representation i Sverige.

Bilan Osman

13.00-14.00  – Lokal: Karl-Herman

Träffsäker och aldrig rädd för en diskussion, Bilan tar alla fajter mot rasismen och fördomarna. Bilan arbetar som kommunikatör för Ibn Rushd och är känd frilansjournalist från som skrivit för bland annat Dagens ETC, Expressen, Svenska Dagbladet, Flamman och Expo för att nämna några. Hon kommer prata om det viktiga arbetet kring antirasism, och hur vi kan möta den växande fascismen och högerextremismen.

Adam Määttä

13.00-14.00  – Lokal: Insikten

Hur organiserar vi våra medlemmar? Hur gör vi våra medlemmar till aktivister? Adam Määttä har mångårig erfarenhet av medlemsorganisering, och inför valet 2022 så hade hans partiförening Vänsterpartiet Eskilstuna mobiliserat över 50% av alla sina 220 medlemmar till olika partiaktiviteter. Adam arbetar med metoder som utgår från Zetkin Foundations principer, och han kommer berätta hur din partiförening också kan ha nytta av dessa.

Annika Lillemets – m.fl. från klimat- och miljönätverket

13.00-14.00  – Lokal: Utsikten

Klimat och miljönätverket har arbetat med en omställningsplan för Östergötland. Det är ett politiskt dokument, en vision om hur vi kan ställa om Östergötland för att möta och bekämpa klimatförändringarna. På Östgötadagen presenteras slutresultatet!
Annika kommer också berätta om den nyutgivna boken “Vänsterns svar på klimatkrisen” som hon är medförfattare till.

Gunnar Westin

11.00-12.00  – Lokal: Utsikten

Vänsterpartiet satsar mer och mer på att stärka samarbeten med den fackliga rörelsen. Gunnar Westin är facklig-politisk sekreterare för Vänsterpartiet och ansvarig för satsningen Vänstern på jobbet, en tidning som siktar på att upplysa arbetare om Vänsterpartiets fackliga engagemang. Han kommer prata om partiets fackliga arbete och hur vi lokalt kan kämpa för dessa frågor.

Malin Östh

14.00-15.00  – Lokal: Utsikten

Inför valet 2022 så var det tydligt vilken fråga som var viktigast för väljarna: sjukvården. Vänsterpartiet är också ett av de partier som har allra högst förtroende i den frågan. För att nå bättre valframgångar på alla nivåer, kommunal, regional och riks så behöver vi satsa på att prata mer om vården. Malin Östh, politisk sekreterare för Vänsterpartiet Region Östergötland berättar om det nationella samarbetsprojektet Vänstern i Vården vars syfte är att uppnå just det.

Melinda Kandel – NY!

10.15-11.00  – Lokal: Stora salen

Melinda Kandel från Norrköping har arbetat i programkomissionen för att ta fram förslag till Vänsterpartiets nya program. Hör henne berätta om visionen bakom programmet, och hur det har reviderats efter inkomna förslag till kongressen.

10.15-11.00  – Lokal:  Karl-Herman

Det här är seminariet för dig som är lite nyare i partiet och vill bekanta dig mer med socialismen. Vi har en kort genomgång av vad Vänsterpartiet menar att man är ett “socialistisk, feminstiskt parti på ekologisk grund”. Vi kommer också uppmuntra till lättare diskussioner deltagarna emellan.

11.00-12.00  – Lokal:  Karl-Herman

Representanter från Ung Vänster Östergötland berättar om sin verksamhet i distriktet, och hur vi tillsammans kan engagera ungdomar till partiarbete så att vi får en organisation som fungerar långsiktigt.

Frida Enebro är grafisk designer, bosatt i Norrköping och Pink Pineapple är hennes företag. Det drivs med passion och feministisk övertygelse där hon kombinerar kreativitet med viktiga budskap. Du kommer hitta hennes produkter på Östgötadagen!

Dela den här sidan:

Kopiera länk