Distrikt

Vänsterpartiet Östergötlands nya distriktsstyrelse

Lördag den 22 augusti var det distriktsårskonferens för Vänsterpartiet Östergötland. Den här gången samlades ombuden på Zoom, cirka 40 kamrater kunde synas på skärmen. På årsmötet valdes en ny distriktsstyrelse. Anders Lind (Kinda) omvaldes som ordförande och Malin Öst (Söderköping) som kassör.

Till ledamöter valdes:

Anna Carlenius, Kinda

Kerstin Sagström, Linköping

Marcus Levin, Vadstena

Kalle Hildebrand, Ydre

Ersättare i inträdesordning:

Annika Johansson, Åtvidaberg

Jonas Söderlund, Söderköping

Kicki Stridh, Kinda

Daniel Hermansson, Mjölby

Revisorer:

Eva Lindblad, Linköping

Lennart Pettersson, Åtvidaberg

Valberedningen:

Mona Olsson, Norrköping

Jonas Andersson, Valdemarsvik

Jessica Ek, Linköping

Ingvar Frid, Vadstena

Av de som valdes in är det Kalle Hildebrand och Kicki Stridh som är nyvalda. Övriga ledamöter var med i distriktsstyrelsen även föregående period. Ingvar Frid är nyval som valberedare.

På distriktsårskonferensen antogs också en verksamhetsplan som bland annat innebär att distriktet kommer att utse en arbetsgrupp som ska ta fram förslag på en region politiskt program, erbjuda medlemutbildningar och utveckla den internfeministiska arbete i distriktet. Distriktsårskonferensen ställde sig bakom förslaget om att from 2021 övergå till tvååriga mandatperioder för distriktsstyrelsen och därmed hålla distriktsårskonferens vartannat år. Det år då det inte arrangeras distriktsårskonferens kommer att anordnas en stor konferens med fokus på regionfrågor eller andra frågor som är politisk viktiga. Ordförande på konferensen var Nicklas Lundström, PS ledamot.

Dela den här sidan:

Kopiera länk