100-åringen som inte försvann

Det har nog ingen undgått att V fyller 100 år. Själv har jag varit medlem i mindre än ett år, så jag kan och vill inte uttala mig om V:s historia. Men jag kan och vill berätta varför jag engagerar mig i partiet.

Mitt hjärta har alltid funnits till vänster. Alltid och trots att jag växte upp i ett mycket konservativt föräldrahem.

Mina föräldrar var ett udda par. Far var bondeson av urfattiga, djupt troende och konservativa föräldrar i Bayern, södra Tyskland. Mor växte upp i ett mera borgerligt hem i norra Tyskland. Jag föddes under efterkrigstiden då de höll som bäst på med att bygga upp en framtid igen.

Mina barndomsår igenom var vår familj ganska fattig. Ibland blev det bara några potatisar och möjligen sill på middagsbordet. När jag var i tonåren blev det bättre. Politik diskuterades aldrig. Det var givet att far och mor röstade på den kristdemokratiska koalitionen CDU/CSU därför att far – på långt håll men i alla fall – var släkt med Franz-Josef Strauss, politiker i CSU. Jag däremot var på varenda Vietnam-demonstration, Pragvåren-demonstration, ”Love not War”-festival och allt möjligt annat vilket mina föräldrar minst sagt tyckte väldigt illa om.

Mina första år i Sverige var jag passiv i många avseenden. Kan en inte språket är en isolerad, utlämnad och handlingsförlamad. Senare har jag engagerat mig i Miljöpartiet, men kvällen innan valet 2014 lämnade jag partiet. Det var liksom inte mitt parti längre.

Den utlösande faktorn för varför jag gick med i V var att Vattenfall sålde sitt brunkol våren 2016. Då hade jag fått nog! Här behövs varenda en i kampen för vår miljö!

Men det gäller inte bara klimatet. Jag tål inte orättvisor. Jag tål inte rasism. Jag tål inte att pengar styr allt, osv osv. Och sist men inte minst, jag tål inte politiker som hänger kappan efter vinden. Vänsterpartister med Jonas i spetsen gör det inte!

Så, nu vet ni. Och jag ska ge mig fasiken på att hjälpa till att vända skutan så jag slipper tänka att vi borde lämnat över världen till nästa generation i bättre skick! Det finns mycket att göra. Nu kör vi!

Du gillar kanske också...