Sälj inte ut Stångåstaden

Jane Carlsson, ordförande V-Linköping

 

Det kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden vill sälja omkring 1000 lägenheter i Linköping. Vänsterpartiet är mycket kritiska till det.

– Vi behöver en fortsatt stark allmännytta i Linköping. Att sälja våra fastigheter och lägenheter är inte alls det som behövs idag, säger Jane Carlsson, ordförande för Vänsterpartiet i Linköping.

Vänsterpartiet menar att det är stor risk för att hyresgästerna ska drabbas. När ett privat vinstdrivande bolag köper fastigheter så vill de såklart tjäna pengar på detta.

– Någonstans ska pengar plockas ut till ägarna. Då blir det antingen högre hyror eller minskade utgifter för till exempel underhåll som kan bli resultatet, fortsätter Jane.

Vänsterpartiet vill att Stångåstaden ska fortsätta att äga många lägenheter på Linköpings bostadsmarknad. Partiet vill också att det ska byggas nytt i hela kommunen.

– Vi vill inte att kommunens bostadsbolag gör sig av med lägenheter med lägre hyror för att istället satsa på dyra lyxlägenheter. Stångåstaden ska vara ett bostadsbolag för alla kommunens invånare. Hyresrätt är en väldigt bra boendeform och den måste vi värna, avslutar Jane.

 

Du gillar kanske också...