Sjukvården behöver vänstern

Emil Broberg (V), gruppledare Region Östergötland

Emil Broberg (V), gruppledare Region Östergötland

Det finns en tydlig skiljelinje i svenskpolitik idag. Den går vid Vänsterpartiet. Där vi i vänstern är med och styr blir det mer resurser till vår gemensamma välfärd. Där Vänsterpartiet saknas blir det nedskärningar och privatiseringar. Tyvärr gäller det senare inom sjukvården i Östergötland idag.

Vänsterpartiet har kommit överens med regeringen om flera bra satsningar inom sjukvården. Det handlar om bland annat fri sjukvård för de över 85 år, avgiftsfri mammografi och gynekologisk cellprovtagning, gratis glasögon för barn och stora satsningar på kvinnosjukvården.

I Östergötland styr Socialdemokraterna tillsammans med högerpartier. Då ser vi en helt annan politik. De privatiserar allt mer av sjukvården och planerar för historiskt stora nedskärningar. Detta trots att de lovade att föra en helt annan
politik innan valet. Vänsterpartiet är den enda garanten för den som vill ha en politik för rättvisa och en gemensam välfärd för alla. Ju starkare vi blir desto mer kan vi vrida politiken åt rätt håll.

Du gillar kanske också...