Öppenheten kom av sig efter valet

Jessica-Emil

Vid landstingsstyrelsens senaste möte uppkom en diskussion kring transpersoners lämplighet som föräldrar.

Vi i Vänsterpartiet kan omöjligen se att transpersoner är vare sig bättre eller sämre föräldrar än andra. Däremot fanns det en tydlig uppfattning från övriga partier i landstingsstyrelsen att detta är någonting som behöver utredas för att se vilka eventuella negativa konsekvenser detta föräldraskap skulle få för barnen.

För oss blir detta mycket märkligt. Under valrörelsen skulle alla partier, inte minst S och MP, vara så HBTQ-vänliga. Mindre än två veckor efter valet för man fram argument som vi senast hörde för tjugo år sedan när homosexuellas rätt att adoptera barn diskuterades.

Vi kan bara konstatera att det fortfarande finns alltför mycket fördomar i vårt samhälle och att det som sägs i en valrörelse inte alltid gäller när rösterna är räknade.

Emil Broberg, Jessica Holmqvist

Du gillar kanske också...