Vänsterpartiet säger nej till nedskärningar i vården!

Den borgerliga majoriteten i landstinget har i dagarna beslutat att genomföra besparingar inom hälso- och sjukvården. Dessa besparingar genomförs utan att borgarna vet hur de kommer att slå och hur östgötarna kommer att drabbas.

Att i en lågkonjunktur dessutom spara på nödvändig vård innebär bara att vi bygger upp en ohälsoskuld för framtiden som kommer innebära både kostnader för samhället och för individer som riskerar onödig ohälsa.

Vänsterpartiet har därför valt att föreslå att vi ska förstärka vårdens resurser med en mindre skattehöjning. Vi säger nej till nedskärningar på det sätt som borgarna föreslår. Vi vill stärka sjukvården och arbeta mer offensivt för att möta östgötarnas behov.

Vi ser också idag att många människor med låga inkomster, som vi dessutom oftare har en högre ohälsa, vilket gör att de i mindre utsträckning söker sig till vården. Därför föreslår vänsterpartiet att patientavgifterna ska sänkas med 30 miljoner kr per år.

Vänsterpartiet vill bygga en hälso- och sjukvård som förebygger ohälsa och ger vård efter behov. För att uppnå detta är det inte möjligt att spara och skära ner.

Lotta Heelge

Vänsterpartiet  

Du gillar kanske också...