GLAD SOMMAR!!

Sista korta rapporten innan semesteryran bryter ut. Har hunnit fira en skön midsommar hoppas Ni också kunnat njuta av fest och skönt sommarväder.
Juni månad har varit hektisk men ändå lite avslagen. Lite som när man går och väntar in ledigheten. Vi har haft många voteringar, de sista betänkandena har debatterats in i det sista, med sena kvällar för en del ledamöter. Med den stress som blir för att hinna med allt har vi voterat både på förmiddagar och kvällar och även på fredagar.

Annars började juni lite hackat, med nationaldagsledigheten mitt i veckan. Jag hade celebert besök dagen innan nationaldagen då vår nye distriktsordförande Sirpa Mikkola -Karlsson var på studiebesök hela dagen. Tror att hon tyckte det var intressant. Inte så mycket aktivitet i huset, men tid att visa runt och att träffa några partikamrater, framför allt de jag arbetar mycket ihop med.Som vanligt har jag hunnit med en del studiebesök. Bl.a. Valdemarsudde på Djurgården. Ett intressant ställe, för mig mest med den aktuella utställningen om Tolkiens värld, ni vet han med "sagan om Ringen". Kan definitivt rekommendera ett besök.

V. 24 rullade på, men med en mycket uppmärksammad partiledardebatt. Ni såg kanske den märkliga mediebevakningen. Lasse var ju "ersatt" av Alice Åström. Ett beslut som tagits tidigt i vintras, men med den aktuella opinionsundersökningen där vi tillfälligt dykt under 4%, blev det massor av spekulationer. Tror att vi kommer att tjäna på att ha fler som syns i debatterna, det blir nästa patetiskt när "experterna" står i TV och förutspår Lasse avgång. Han kommer att vara kvar till nästa val, tro mig!

Jag hann med ett besök på Hultsfredsfestivalen på fredagen. Mina söner är ju i den åldern att de uppskattar sådant. Lite kan jag väl erkänna att jag tyckte det var kul själv. Framför allt var vi ju där för att se Ozzy Osbourne, en gammal idol för mig också på den tiden Black Sabbath var som bäst. Kul att lite musiksmak går i arv!

Sista veckan före midsommar bestod mest av voteringar och förberedelser inför hösten. Jag har planerat in lite saker i augusti, vi börjar ju lite smått redan i början av augusti. Ska bl.a. ett par dagar till Norge och sedan har ju Riksdagsgruppen planeringsdagar också. Nästa Riksmöte öppnar sedan 18 september, då är det full fart igen med debatter och interpellationer och inte minst Allmänna MotionsTiden.

Till sist. Jag hade förmånen att få representera distriktet på vår trogne partikamrat Lasse Nilssons begravning i Mjölby torsdagen före midsommar. Ett värdigt farväl till en slitsam kämpe och omtyckt partikamrat med många år bakom sig i partiet och i många år (v) Mjölbys viktigaste kugge. Vi var ett drygt tiotal kamrater som följde Lasse till sista vilan, och fick ge Lasses familj vårt stöd också. Det kändes bra. Nu tänker jag göra ett uppehåll i rapporterandet, återkommer i slutet av augusti. Då har jag förhoppningsvis mycket att berätta.Jag vill önska alla partikamrater i Östergötland, och alla andra också, en riktigt skön sommar!! Ta tillvara ledigheten och njut av den svenska sommaren. På återhörande i augusti.

Tobbe Björlund"Din röst i Riksdagen"

Du gillar kanske också...