Brev från Tobbe

Hej!
En kort rapport igen. Förra veckan var späckad. Som jag skrev förra veckan har jag deltagit på middag med Arbetsmarknadsministern i tisdags, var lite uppstyltat med borddservering och så. Trevligt men lite stelt. Onsdagens middag med Kulturministern var mer avslappnad, buffé och ”lättare” stämning. Kanske har att göra med vilka som deltager. ”Kulturfolk” är nog mer lättsamma? (kanske är en fördom??)

På torsdagens frågestund hade jag tur och fick ställa en fråga till Statsministern som siste talare. Frågade om Arbetslivsinstitutets nedläggning men fick som väntat ett "blajsvar". De har så bråttom med sina ändringar, är väl främst moderaterna, så de hinner inte riktigt med att kolla upp konsekvenserna.

Den här veckan inleds i morgon med en utfrågning om A-kassan, sänds i 2:an och 24:an mellan 10 och 12,.30, kan Du kolla så gör det. Förhoppningsvis kan vi klämma åt ministern, Littorin, med några tuffa frågor.  Vi kommer också att påbörja diskussioner och arbete runt Riksdagsgruppens framtida arbetssätt. Vi har lagt in en hel planeringsdag 15 januari där vi kommer att spika en hel del saker inför kommande arbete. Känns som att det blir bra, vi kan nog förhoppningsvis börja bygga upp en ny "kultur" inom partiet som är mer öppen men samtidigt tydlig i hur ansvaret fördelas och vad som förväntas av oss som enskilda ledamöter.

Ska också besöka Dramaten på onsdag kväll. Finns en del fördelar med att sitta i Kulturutskottet………
Annars är det bra, vi har gjort en uppdelning i Arbetsmarknad och Kultur, så nu har jag ansvar för vissa "egna" frågor i respektive utskott. Återkommer senare med en mer specificerad redovisning av vad jag mest kommer att jobba med.
Förresten, var på mitt första möte i Försvarsutskottet i veckan, (är ju ersättare där med) finns mycket intressanta frågor där också att bita i………………………

Det var väl allt t.v. På återhörande.

Tobbe

"Din röst i Riksdagen"

Torbjörn Björlund
Riksdagsledamot (v)
Tel. 08-786 60 27
Mobil. 070-243 13 01
[email protected]

Du gillar kanske också...